Impresszum

Projekt száma: TÁMOP-3.2.3.B-12/1-2013-0063
Projekt neve: Új lehetőségek a Böhönyei Községi Könyvtár és Művelődési Házban, mint Integrált Közösségi és Szolgáltató Térben,
Kedvezményezett neve, címe: Böhönye Község Önkormányzata, 8719 Böhönye, Fő u. 26.,
Közreműködő Szervezet neve, címe: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., 1134 Budapest, Váci út 45. "C" épület.

IKSZT Böhönye

Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér Böhönyén

2011-ben elkezdődött az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér kialakítása (IKSZT) – ami valójában a meglévő Községi Könyvtár és Művelődési Házunk felújítását, bővítését jelentette. Az új épület 2011 november 24.-én került átadásra. December 05.-én nyitottuk meg a használók számára is.

A könyvtár épületében működő szolgáltatások az eMagyarország Ponttal együtt az új épületbe kerültek, ahol biztosítva van a kulturált környezet mellett, a hosszabb nyitva tartás, ami újabb kihasználtságot hoz az eMagyarország Pont életében.

Az IKSZT feladata, hogy változatos információs és közösségi szolgáltatásokat nyújtson a településen élőknek. Egyik legfontosabb funkciója, hogy kiszolgálja a fiatalokat, elsősorban közösségi programok szervezésével, de helyet ad más jellegű rendezvényeknek is. Segíti a helyi lakosok és vállalkozások információhoz jutását, internetes hozzáférést biztosít a sokrétű tájékozódáshoz. Segítséget nyújt a lakosság e-ügyintézésében.

A szolgáltató tér ad helyet a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat információs szolgálatának is. Az IKSZT-ben helyet biztosítunk a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgáltatások (NFSZ) információs pontjának. A Böhönyén működő civil szervezetek is otthonra találnak az intézményben, támogató figyelemmel kísérjük tevékenységüket. Természetesen a könyvtár továbbra is rendelkezésére áll szolgáltatásaival minden kedves olvasójának.